Een woning huren of verhuren?

Wilt u een woning huren of verhuren maar u bent niet bekend met de regelgeving hieromtrent, laat u dan door Van Der Kuil Makelaardij adviseren en begeleiden.

Laat u adviseren

Verhuur van uw woning heeft fiscale consequenties, waaronder mogelijke consequenties voor uw hypotheekrenteaftrek. Wij kunnen u hier nader over informeren zodat u niet achteraf met verrassingen geconfronteerd wordt.

Tijdelijke verhuur leegstaande koopwoning

Tijdelijke verhuur van een eigen woning kan een goede oplossing zijn als u dubbele woonlasten heeft. Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk een leegstaande eigenwoning tijdelijk te verhuren. Dit is geregeld in de Leegstandwet.

U heeft daarvoor wel een vergunning nodig. Deze vergunning is voor “te koop staande woningen” 5 jaar geldig. Als u dit vastlegt in een contract met de huurder, kunt u gewoon doorgaan met de verkoop. Op deze manier compenseert u, in ieder geval gedeeltelijk de dubbele hypotheeklasten.

Ook de hypotheekverstrekker dient toestemming te geven voor tijdelijke verhuur van de woning. Uiteraard kunnen wij ook in deze afstemming een begeleidende rol vervullen.

Voorkom verrassingen achteraf en laat u goed voorlichten en begeleiden tijdens dit proces.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Meer weten over huren of verhuren?

Neem dan direct contact op met Van Der Kuil Makelaardij. Bel of WhatsApp ons via +31 624750248.

Vul ons contactformulier in